Friday, January 17, 2014

Bukit Merah Laketown Resort

salam
بسم الله الرحمن الرحيم

*WARNING. this is a very long long entry. :)

hye buat sesiapa yang sudi singgah di blog asma. masa end of year 2013, kitorang (i mean my family) pergi ke Bukit Merah Laketown Resort and Cameron Highland. say yeayyyyy! :) we start the trip with Bukit Merah and then baru gerak ke Cameron Highland and stay there for 3 days and 2 nights. tapi entry ni tentang Bukit Merah sebab kalau panjang sangat orang x larat nak baca kott. (*alasan) kiki


this one masa di entrance Bukit Merah Laketown Resort, around Christmas season. sebab tu decoration banyak bells and trees. excited tau tengok deco dorang! they have a lots of stuff to do there, like waterpark of course, trip ke Pulau Orang Utan, Golf, rumah hantu, spa, games archade, banyak lagi lah. sorry x ingat. :)   banyak tempat sampai dorang sediakan maps.


see! abahku khusyuk bebenor tengok maps.macam nak pergi semua tempatlah kaaannn. harga untuk masuk setiap satu tu differents tauu dan aku just masuk waterpark. tu pun dah cost around rm30 per person. 


view dalam taman tema air Bukit Merah. gambar tak clear sangat. almaklumlah, nak mandi jugak, xkan nak bergambo je khonn.. yang bawah ni semua gambar-gambar beloved cousins. tentera-tentera kecilku.





heh baju pink! seronoknya kau mandi. sampai x nak tengok camera. :) tiga orang ni jela cousins on my abah's side.


stallsss yang ada dalam area Bukit Merah Laketown Resort ni. actually banyak lagi tapi tak sempat nak capture semua. souvenirs shop pun banyak, tapi harga boleh tahan laa.


ni adalah jeti ke Pulau Orang Utan. bukan gambar orang utan okayy. yang atas tu adalah orang, makhluk Tuhan yang paling kiuttt. :) harga ke Pulau tu x silap around RM50++. bolehlah nak pergi kalau tak pernah tengok orang utan kan. tapi bagi aku, kalau nak tengok binatang baik kau pergi zoo, once bayar boleh tengok segala jenis binatang.


eh! ada lagi makhluk ni. ignore gambar orang tu. just nak tunjuk photobooth yang dorang provide. comellsss to the max. nanti boleh la ada kenang-kenangan family. gituuu. 


lastly, my beloved ones. :) sayang semua sangat-sangat. cousins dan yang tudung merah tu bonda saya. muka sama tak? heee. ramai ja cakap muka kitorang sama. sayang mak!

till then. next post would probably be about stuffs in cameron highland. peace! :)
hurm?? agak...

0 mangsa x bersalah:

Post a Comment