Thursday, July 5, 2012

feeling-feeling sakura di YES CORNER

salam 
بسم الله الرحمن الرحيم

hye peeps. tanggal 4 Julai lepas bertambah lagi sorang member aku yang masuk ke angka 20an. tahniah kamu! semoga menjadi lebih matang yerrr :) yes, we chose YES CORNER since semua orang tengah mabuk sangat nak feeling ala-ala sakura. FYI, tempat ni ala-ala SUSHI KING la. service die memang tip top doe.kelas kauuu..two thumbs up!


ni lah restaurant nyer ;p ala-ala chinese sikit.interior design die memang buat kau rase macam kat jepun.


ni lah ye main dishes kitorang. yang tengah-tengah dalam pinggan besor tu aku panggil set MAKI. sebab mostly yang atas pinggan tu name maki. yang kuning tu CHEESE MAKI, pink tu SAKURA MAKI. the one yang kaler putih with lemonade tu SASHIMI.sedap giler woooooaa sashimi tu. die punye ikan x bau hanyir sikit pun and sangat-sangat lembut. once dah masuk dalam mulut, ko akan rase macam heaven gilerrr. serious, aku sangat-sangat recommend ni, please try this out. ;p tengah-tengah yang memanjang tu CRUNCH MAKI hape tah.tapi die diapit dengan KANI MAKI (ketam) and SAKAY MAKI. pendek kate yang dalam pinggan besor ni semua sedap.huahua. dasar orang selera besor macam aku semuanya sedap.


haa..this one SAKAY aka JAKUN.muahaha.i called this one "sakai" when it should be called as "sakey". pedulik hape, janji sedap. take a small piece and dip it in the soybean sauce, then eat! oh maiiii, sangatlah oseemmmmm.


ni UNAGI MAKI. sedap plus comel susunan die. :)


sekali tengok macam kuih samperit.hahaha.sape-sape tengok pon confirm cakap ni samperit. betul x? betul x? :P tolongla weiiii.this one WASABI, aku rasa sikit je terus x nak sentuh dah.sangatlah pelik rase die.mungkin tekak aku masih lagi melayu even nak jugak jadi orang jepun, nak feeling-feeling sakura.so, aku dah terbukti failed jadi orang jepun bile x mampu nak makan wasabi ni.muehehehe


muke-muke eksaited before makan. actually mase tu, perut aku dah berkeriuk-keriuk kottt.tapi nak jugak bergambor dan terpakse la cover dengan muke comey.muahaha


sempat lagi si nora ni promote yer.huahua.dan aku sangatlah bolok disitu.

ok.ini aja ya dong.tata titi tutu.semoga semua sentiasa berada di bawah lembayung rahmat-Nya.ameeenn.





hurm?? agak...

2 comments:

  1. eman..try la..hehe.elaun dah nak dapat kaannn.so, boleh la nanti belanje kaaannn ;p

    ReplyDelete