Friday, September 9, 2011

LOVE LETTER FROM HIM [OUR FUTURE HUSBAND]

salam

بسم الله الرحمن الرحيم

*sebenarnye,cerita neh cheq dapat after blogwalking. credit to wootwoot for posting this sweet love letter. :]

nichkun n khuntoria.sweet sangat dorang neh as a husband and wife.


Kehadapan my future wife,

I menulis article ini bukan lah kerana di cabar oleh seorang member yang ingin melihat keromantikan I. Tapi.. err.. I …menulis ini adalah kerana kehendak I. So, sila baca entri ni perlahan-lahan. Tak perlu laju-laju.


So, wahai my future wife,
I don’t know who the hell are you and I have no idea where you are right now. But one day, bila kita dah berjumpa, I harap you mampu terima I seadanya seperti mana I akan terima you dan diri you sebenarnya. Lagi pun, I tahu yang you ni memang comel. Dan baik. Dan rajin. Dan alim. Dan cun.
I berharap bila I check facebook you nanti, you tidak letak banyak gambar you yang daring-daring kat facebook. Sebab, setahu I, kalau perempuan tu comel, mesti nak tunjukkan ke seluruh dunia. Macam lah dia sorang je yang comel. I comel tak ada pun letak gambar kat facebook tunjuk ke seluruh dunia. Boleh je hidup. Ehem.


Serta, gambar di facebook tu, jangan lah nak dedah sana dedah sini. Malu I. You pun tau kan, perempuan ni ibarat cokelat Ferrero Rocher. Bila berbalut dengan pembalut, even cokelat tu jatuh kelantai pun orang still nak. Tapi kalau dah tak berbalut, bila jatuh ke lantai, semua buat dono. Ada tu, kalau boleh, ada yang nak pijak lagi. You pun tak nak kena pijak kan?
Lagi pun, you tahu, tak ada lelaki di dunia ni yang nak kahwin dengan perempuan yang seksi meksi.


My future wife,
I tak tahu pasal masa depan I. I tak tahu berapa banyak duit yang I akan ada. So, dengan kata lain, I mungkin tak akan mampu kasi rumah 10 tingkat kat you. I juga mungkin tak mampu kasi you 10 emas intan berlian. Harap you tak kisah dengan diri I yang tak beharta ni. Tapi kalau setakat kasi you 20 hingga 30 anak tu, I okay je. Dalam tiga tahun, kita mungkin akan ada 2 anak. Tapi tu tak termasuk yang kembar tau.


Bila kita ada rumah nanti, I tak kisah kalau you nak bekerja. Tapi lagi bagus kalau you duduk je rumah jaga I. I bukan mintak di layan bagai raja. Tapi kalau I balik dari kerja tu, apa salahnya tanggalkan stokin I, urut bahu I, sediakan minum-minum I. Tapi kalau you tak nak buat, tak apa. I boleh tambah lagi 1 (cukup 2). Lagi pun, bila I tambah lagi 1, kurang la sikit beban you. See? I memang prihatin.


Hmm. You tau, I tak mengharapkan yang you adalah gadis lemah lembut dan ikut semua kata I. Kalau you boyish sikit pun apa salahnya. Aggressive itu menarik. Kalau boleh, lebihkan kat bahagian mengada-ngada dan keras kepala you tu. I suka. Senang la I nak ajak bergaduh kalau macam tu. Sebab kalau di ikutkan, I tak suka perempuan yang lemah lembut sangat. Nanti tak meriah rumah tangga. So kalau skali skala bergaduh, best juga kan? Lagi pun, kita gaduh siang-siang je, bila dah nampak katil di malam Jumaat, kita berbaik lah. Tambahan pula, bagi kita, setiap malam kan malam Jumaat.


My future wife ,
You, I harap you reti memasak. You mesti reti memasak. Apa? Tak salah kalau perempuan tak reti masak? Ya. Memang tak salah. I tak kata pun salah. Tapi jangan salahkan I kalau I tambah lagi 1 isteri (cukup 3) sebab yang satu dan dua tak reti masak nak buat macam mana kan? Okay tak-tak. I tak nak bini 2,3,4. Banyak sangat. bukan tak mampu. Tapi… Ehem.


Actually, I bukan mintak you masak macam makan kat hotel. Asalkan you reti masak yang simple-simple sudah lah. You tau, air tangan masakan isteri lah yang buat si suami setia. Lagi pun, tak akan setiap hari kita nak makan kat restoran kan? Kalau setiap hari makan kat restoran, baik I kahwin je dengan mak cik tukang masak tu. Ye tak? You pun tak nak kan I tambah lagi satu (cukup 4) kan?
I harap you reti jaga diri sebelum jumpa I. Kalau boleh, jangan couple banyak-banyak. Tak pernah couple lagi bagus. Tapi kalau dah couple tu, jangan buat yang bukan-bukan dengan boyfriend you. Bila dating tu, jangan nak mengada-ngada keluar berdua. Boyfriend you tu bukan boleh percaya sangat. Kebanyakkanya adalah buaya. Sebab kalau dah lelaki, mesti bermulut manis. Boys, their mouth is bull****. So, don’t trust them.


Akhir kata dari I, bila kita kahwin nanti, you masak, I makan. I imam, you makmum. I baca doa, you aminkan. You merajuk, I pujuk. Perfect, kan? So cepat lah cari I. I takut lah nak cari ‘you’. Takut tersalah pilih perempuan lain. You pun mesti tak nak jadi isteri ke dua I kan.?



MINE~

# i oso dont know who the hell u are.but i know i've to prepare myself for u.just be good.i pon harap u akan terima i seadanya. :]
#btw, i x letak pon gambar seksi meksi kat fb sebab i pon x suka orang tengok my body sampai terjojol biji mate.so,i've decided to cover it for Allah n u..
#i bukan nak kikis harta u k.tapi janganlah sampai nak makan pon xde duet,nak bergerak pon susah n yang paling penting rumah pon xde.xkan la nak stay dekat rumah parents kite pulak kannn. n bab2 anak 2 cakap nantilah yeee..heee
#kalau bab kerja ney,kalau boleh i nak kerja.nak tolong u jugak.i kan cikgu,so xde lah nak stay kat sekolah sampai malam kan.n even so,i still akan care pasal u n insya Allah our cute future babies. trust me k.but, dont worry dear because eventually i akan retired jugak..sabar eh..xkanlah kot u  sampai nak pasang 2 3..huhu..i xnak anak2 kite nanti jadi mangsa keadaan..arasso??
#i xde la lembut sangat..tp xde la pulak sampai tomboy.i biase2.tapi,i sangat cepat jelez and suke cari pasal..hoho..so,harap u sabar la eh..please,jangan sampai tangan-tangankan i k,i janji x kan simbah asid ke mende kat u.i xnak jadi wife yang derhaka..but, if u still tangan-tangankan i,im afraid that i might not be able to hold myself from not simbah that acid dekat u.takot x??hehe.just kidding dear..
#i reti masak.tapi sikit2 jela setakat ney.i kan belasan lagi.hehe.i promise akan belajar lagi memasak.u nak ape cakap je nanti k.tapi,kalau u mintak i masak pelik2 tu,confirm pelik lah masakan i,mase tu, u jangan menyesal plak suruh i masak pelik2.heee
#u ney kan,suke threat i nak tambah 2 3 lagi..i takot u buat betol2.so, i'll not give mt trust 100% for u..bertepatan lah kan,dengan nasihat u tadi 2. *dont trust guys*
#i takot nak mencari,so,i akan tunggu u.insya Allah,kalau ade jodoh xkan kemana. :]

ikhlas dari,
CHEQ ASMA

tata titi tutu~

hurm?? agak...

0 mangsa x bersalah:

Post a Comment